Desfășurătorul unei excursii în Delta Dunării

Desfășurătorul unei excursii în Delta Dunării

Orice excursie în Delta Dunarii debutează în portul turistic în care turiștii sunt așteptați pentru îmbarcare la ora stabilită. După o scurtă socializare, prezentarea traseului care urmează a fi parcurs, regulile care trebuiesc respectate pe durata călătoriei, în funcție de pachetul ales, pornim din port pentru a ne îndrepta spre numeroasele canale și lacuri din Delta Dunării. Traseele alese pentru excursiile noastre sunt cele mai spectaculoase, acestea oferindu-vă posibilitatea să observați o bună parte a florei și faunei specifice Deltei Dunării și să simțiți pulsul acestei zone unice din lume.

Ambarcațiunea cu care veți călători in Delta Dunării are o capacitate de 17 locuri însă aceasta este omologată pentru 12 locuri. Ambarcațiunea este acoperită cu prelată care poate fi ridicată în zilele frumoase sau poate fi inchisă parțial (umbrar) in zilele foarte însorite sau închisă complet în caz de ploaie sau vreme rea. Este o ambarcațiune adaptată pentru zilele reci de primavară si toamnă târzie, fiind dotată cu sistem de încălzire.

Deși ambarcațiunile noastre sunt dotate cu motoare puternice de peste 200 CP care pot dezvolta o viteză de deplasare de 60-70 km/h, acestea vor naviga cu o viteză de croazieră medie de aprox. 15/25 km/h, iar la nevoie, vor opri în punctele de interes pentru savurarea peisajelor deltaice.

Politica de prețuri:

EXCURSII DELTA DUNĂRII:

Prețurile pornesc de la 100 lei/persoană.

Având în vedere că principalul criteriu în funcție de care se face prețul unei excursii este dat de consumul de carburant/ambarcațiune corelat cu numărul de ore parcurse, prețul din tabelul de mai jos este calculat în funcție de numărul de ore de marș pentru fiecare excursie în parte, pentru întregul grup, un preț/persoană rezultând dintr-un calcul simplu prin împărțirea prețului total la numărul de membri ai grupului care nu poate fi mai mare de 12 persoane. Pentru grupuri mai mari de 12 persoane putem organiza aceste excursii cu două sau mai multe ambarcațiuni.

 TraseuNumăr ore de marșPreț /ambarcațiune
1Miniexcursie în Delta Dunării2 ore1000 lei
2Tulcea – Mila 23 – (Mănăstirea Stipoc)3 ore1500 lei
3Tulcea – Pădurea Letea 4/5 ore2000 lei
4Tulcea – Pădurea Caraorman4/5 ore2000 lei
5Tulcea – Sulina – gura de vărsare5/6 ore2500 lei
6Tulcea – Sfântu Gheorghe – gura de vărsare6/7 ore3000 lei

Prețul pentru 1 persoană = prețul/ambarcațiune :(împărțit) numărul de persoane din grup. Exemplu: pentru Traseul nr. 1 „Miniexcursie în Delta Dunării”, dacă grupul este format din 10 persoane, prețul pentru 1 persoană = 1000:10 = 100 lei.
• Grupul nu poate depăși 12 persoane pentru o ambarcațiune.
• Pentru grupuri mai mari de 12 persoane, excursia se organizează cu mai multe ambarcațiuni
* Prețurile prezentate pot suferi modificări în funcție de evoluția prețurilor carburanților.

INFORMAȚII UTILE

INFORMAȚII UTILE

Locație plecare
Port Aval Tulcea, str. Intrarea Marmurei, nr. 3
Parcare
Portul de plecare este prevăzut cu parcare păzită, prețul pentru un autoturism fiind de 30 lei/24h
Ora plecării
Vă rugăm să ajungeți cu 15 minute înainte de ora stabilită telefonic.

Locație plecare

Port Aval Tulcea, str. Intrarea Marmurei

* Permisul de Acces in Delta Dunarii în valoare de 5 lei, este NOMINAL și OBLIGATORIU. Acesta se poate procura online pe site-ul ARBDD (www.ddbra.ro) sau direct de la automatele de la sediul Administratiei.
** Accesul în Pădurea Letea și Pădurea Caraorman se face contracost 5 lei/.
*** Prânzul pescăresc variază între 70 – 100 lei/persoană, acesta putând suferi mici modificări în funcție de locația aleasă. Acesta poate să includă aperitiv pe bază de preparate de pește (icre, chiftele de pește, gujoane de pește, pește marinat, pește afumat, etc.), ciorbă de pește / storciag, saramură / plachie / proțap / pește prăjit, desertul casei, apă, vin
****Deplasarea pentru vizitarea obiectivelor turistice care necesită transport rutier (exemplu: vizitarea Pădurii Letea, vizitarea Pădurii Caraorman, vizitarea obiectivelor turistice din Sulina) – 30 lei/persoană.
*****Recital de muzică tradițională – 1000 lei/grup. Interpretat instrumental și vocal de eleve ale Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea, cuprinde piese ale folclorului tradițional lipovenesc și căzăcesc autentic.